Aktiviteetit pasmajärvellä

Pasmajärveltä löytyy paljon tekemistä ja nähtävää. Aktiviteettejä joilla pidetään lapsiperheet kiireisenä, kuten myös eränkävijät intoutuneena. 

Meän maisemat

Meän maisemat -luontopolku alkaa Siikajoen myllyn parkkipaikalta. Polku kulkee Siikavuoman lintutornin, Karijärvien harjujen ja Lompolon laavun kautta Tirroniemeen.

Siikajoen mylly

Myllylle saa vapaasti mennä katselemaan sen ollessa vapaana. Tien laidassa näet kyltin, josta käy ilmi onko myllylle pääsyä. Tämän voit myös vuokrata käyttöösi.

Tirroniemi

Tirroniemi on laajasti tunnettu leirintäalue. Tirroniemessä on kaunis, puolen kilometrin mittainen hiekkaranta. Varmistathan kuitenkin ennen käyntiäsi, ettet häiritse mahdollisia leirikoululaisia omalla toiminnallasi. Pasmajärven ehdoton helmi, joka täytyy käydä kokemassa!

Erakko heikkisen kämppä

Erakko Heikkisen kämppä löytyy lyhyen ajomatkan päästä, Nuottavaaran ja Taapajärven välistä. Alueelle pääsee sekä Nuottavaaran että Taapajärven kautta. 

Nuottavaarasta, Kienajanseläntieltä kääntyy opastettu metsäautoreitti. 

Taapajärveltä, Lohinivantieltä Hirvasjärventielle kääntyy opastettu reitti. Tiet voivat olla vaikeakulkuisia.

Nuottajärven laavu

Nuottajärven laavu löytyy n. 7 km ajomatkan päästä Pasmajärveltä. Tämä laavu ja alue on loistava paikka eränkävijöille ja kalastajille. Mitä mainioin ja rauhallisin paikka lähteä kalastamaan yöttömään yöhön. Miksei myös talvella pilkille?

Karijärvi

Karijärvi sijaitsee Siikajoen myllyn vieressä. Talvisin täältä nousee reippaan kokoista ahventa, kesällä et kirkaspohjaisempaa järveä löydä missä jäähdytellä.

Aalistunturin tupa uudessa maalissa

Aalistunturi

Aalistunturi on lyhyen ajomatkan päässä Sointulasta. 372 metrin korkuisen tunturin päällä on vanha palovartijanmaja, joka on täydellinen päiväretkikohde. Alueen korkeimmalta huipulta näet kirkkaalla kelillä yli sadan kilometrin päässä olevia kohteita kuten Yllästunturin.

Perinnepäivä Pasmajärvellä

Joka vuosi olemme järjestäneet perinnepäivän Pasmajärvellä. Perinnepäivän tarkoituksena on esitellä kylien työtapoja, laitteita, tarinoita ja kokemuksia vanhoilta, menneiltä ajoilta. Valmistelemme seuraavaa perinnepäivää järjestettäväksi elokuun viimeinen päivä. Vilkaise videolta, miltä näytti perinnepäivässä 2018.

Vuoden 2021 perinnepäivä on valitettavasti peruttu koronan vuoksi.